Mobilna izložba Diverterra
 
U Muzeju Brodskog Posavlja tijekom travnja 2021. godine gostuje edukativna, multimedijalna izložba Diverterra, nastala kroz projekt Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Diverterra obrađuje teme koje govore o važnosti očuvanja prirode te vezi između osnovnih životnih potreba i živih organizama s okolišem i prirodom.Teme mobilne izložbe predstavljaju animirani likovi sedam životinja (avatara) – jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela, a bit priča koje djeci pripovijedaju animirani likovi jest kako čovjek svojim djelovanjem i ponašanjem utječe na prirodu te na koji način može pomoći u njezinu očuvanju.
Polaznici radionice koriste tablet pomoću kojega odabiru temu koja ih zanima skeniranjem avatara na panou izložbe. Skeniranje avatara pokreće kratki video prilog (00:30 do 01:30 min) određene teme. Po završetku ovog dijela radionice u kojemu djeca samostalno, uz vodstvo edukatora biraju sadržaje koji ih zanimaju, vrši se kratka diskusija o viđenim sadržajima i tome što su djeca na radionici naučila. Domaćini izložbe u Slavonskom Brodu su Muzej Brodskog Posavlja i Javna ustanova Natura Slavonica.
Iako je izložba osmišljena za grupne posjete predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola, sukladno epidemiološkim mjerama koje su na snazi, molim Vas, dragi roditelji da djecu dovedete na izložbu u okviru individualnih posjeta.
Medo i ekipa vam imaju puno toga za ispričati ?
Čekamo vas ????
 
Za više informacija o projektu „Jačanje uloge Hrvatske agencije za okoliš i prirodu u informiranju i podizanju svijesti javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena, zaštite prirode i bioraznolikosti“ (2017.-2018.) kroz koji je izrađena mobilna izložba možete pogledati letak projekta ili Facebook stranice Diverterre.