Učenici OŠ "Đuro Pilar" Slavonski Brod kraj najvećeg hrasta u Prašniku (foto V. Andrić)

Javna ustanova Natura Slavonica obilježila je Međunarodni dan prašuma zajedno sa učenicima OŠ "Đuro Pilar" Slavonski Brod i djelatnicima Hrvatskih šuma UŠP Nova Gradiška. 24 učenika 7. i 8. razreda posjetili su prašumu Prašnik zaštićenu u kategoriji posebnog rezervata šumske vegetacije u ponedjeljak, 17.09.2018. Uz posjet Prašniku, koji je bio glavni događaj dana, posjetili su i meteorološku postaju Gorice Državnog hidrometeorološkog zavoda i značajni krajobraz Pašnjak Iva, također smješten u Goricama. Učenici su, nakon otvorenja, bili i prvi posjetitelji novog vidikovca izgrađenog na Ivi. 

Posjet Prašniku bio je dio projekta Škola u šumi, šuma u školi  koji provode Hrvatske šume. Zahvaljujemo na pozivu na sudjelovanje organizatorici posjeta Katici Nuspahić iz Hrvatskih šuma i upravitelju šumarije Stara Gradiška Krunoslavu Szabi, revirniku, inženjerima i vozačima. Puno hvala učenicima OŠ "Hugo Badalić" Slavonski Brod na pažnji i sudjelovanju te pedagoginji Mirjani Dolibašić-Pešut, psihologinji Emi Dujček i ravnatelju Igoru Nikičiću koji su sve držali pod kontrolom. :) 

Učenici su posjetili meteorološku postaju Gorica (foto V. Andrić)Učenici na Pašnjaku Ivi (foto V. Andrić)Novi vidikovac na Pašnjaku Ivi (foto V. Andrić)U vidikovcu (foto V. Andrić)