Categories: Novosti

Podjeli

Author

adminNS

Share

Izložba Moj komadić zemlje otvorena je u utorak 03. ožujka 2015. u prostorijama Općine Oprisavci. Ova izložba fotografija predstavlja 14 poljoprivrednika iz Hrvatske čiji rad doprinosi očuvanju prirode u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže. Jedan od njih je i Mijo Jaredić iz Poljanaca koji na Gajni čuva svoje stado podolaca. Dio izložbe su i likovni radovi učenika OŠ Stjepan Radić Oprisavci. izrađeni u sklopu edukativnog programa pripremljenog za osnovne škole sa ciljem da se kod djece potakne razvoj svjesnosti o značaju poljoprivrede i održivog razvoja. Na otvorenju su nazočnima podijeljene i publikacije s pričama ovih 14 iznimnih ljudi.

Izložba je dio projekta „Najdraža mjesta –  Umreženi trening za podršku održivom ruralnom razvoju u Hrvatskoj” kojeg financira Njemačka savezna zaklada za okoliš (Deutsche Bundesstiftung Umwelt), a provode ga Njemačko udruženje za zaštitu krajolika (Deutscher Verband für Landschaftspflege), Suske consulting i Državni zavod za zaštitu prirode. Autor izloženih fotografija je Marko Vrdoljak, a intervjue s poljoprivrednicima vodila je Marija Martinko.

Izložbu su otvorili Mijo Jaredić, Marija Martinko i načelnik Općine Oprisavci Pejo Kovačević. Izložba se može sljedećih dana pogledati u prostorijama Općine Oprisavci. U nastavku pogledajte fotografije s otvorenja.