Categories: Bijela Roda

Podjeli

Author

adminNS

Share

Tokom lipnja i srpnja djelatnici Javne ustanove obilaze naselja u Brodsko-posavskoj županiji popisujući gnijezda bijele rode u sklopu projekta Zaštita i očuvanje bijele rode Ciconia ciconia u Brodsko-posavskoj županiji. Osim broja i lokacije gnijezda bilježi se i broj ptića u gnijezdima.

Kao i svake godine, pravne i fizičke osobe, koje imaju rodino gnijezdo na objektu u njihovom vlasništvu, imaju pravo na dobivanje naknade u iznosu od 92,91 € (700,00 kn) po gnijezdu godišnje. Naknada je namijenjena održavanju krovišta. Naknadu u jednakom iznosu financiraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Brodsko-posavska županija. Naknada se ne isplaćuje za gnijezda na stupovima.

Da bi ostvarili naknadu, korisnici trebaju ispuniti i potpisati obrazac zahtjeva i izjavu kojom jamče istinitost navedenih podataka i suglasni su da Javna ustanova prikuplja i koristi njihove osobne podatke u skladu s uvjetima navedenim u sljedećem dokumentu:

Informacija o zaštiti osobnih podataka

Obrazac zahtjeva i izjavu možete preuzeti ovdje! Prije popunjavanja i slanja izjave i obrasca svakako pročitajte Informaciju o zaštiti osobnih podataka!

 

ZA FIZIČKE OSOBE:

Zahtjev za isplatu naknade

Izjava o istinitosti podataka

ZA PRAVNE OSOBE:

Zahtjev za isplatu naknade

Izjava o istinitosti podataka

 

 

Ispunjene i potpisane zahtjeve i izjave šaljite do 31.08.2024. na adresu:

Javna ustanova Natura Slavonica

Petra Krešimira IV. br. 1

35 000 Slavonski Brod

Uz obrazac i izjavu, novi korisnici, koji nikad ranije nisu primili naknadu za gnijezdo, trebaju priložiti i:

– kopiju obje strane osobne karte (za fizičke osobe);

– kopiju obje strane kartice žiro ili tekućeg računa (ili drugi dokaz o vlasništvu računa na koji će biti izvršena uplata);

– dokaz o vlasništvu katastarske čestice na kojoj je objekt s gnijezdom (vlasnički list ili posjedovni list ili dokument o nasljeđivanju – dovoljna je kopija ili ispis s interneta www.katastar.hr ).

Za više informacija nazovite 035/409-043 ili nam se javite na e-mail vandric@bpz.hr .